witte bonensoep

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Witte bonen wassen en in een ketel ongeveer 12 uren laten weken. De bonen moeten net onder water staan. Doe 1 eetlepel zout erbij en laat 2 uur koken in het weekwater. Vul een ketel met 2 liter water, doe er het hammetje, de in ringen gesneden prei, klein gesneden ui, aardappelblokjes en de bouillontabletten bij. Laat de bouillon trekken tot het vlees gaar is. Breng op smaak met peper. Draai de gehaktballetjes, kook deze apart, haal ze uit de pan en voeg deze aan de bouillon toe.

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door smeltpunt op 27 november 2017 om 13u47

Super recept. Ga ik ook eens proberen met gedroogde boerentenen want het herinnert mij enorm aan mijn kindertijd, één keer per jaar mag het eens iets anders zijn, niet?

Gepost door smeltpunt op 28 februari 2018 om 16u46

Inderdaad een voltreffer. Heb het ook eens uitgebreid met 2 blikken gepelde tomaten, 1 blik tomatenpuree en 2 teentjes look en 250 gr blokjes gerookt spek, krokant gebakken. Lang leve de winter

Hoeveel sterren geef jij dit recept?