witte bonensoep
Witte bonensoep met een heerlijk hammetje en soepballetjes, dat kan toch niet anders dan lekker zijn? Met dit recept maak je ze zelf makkelijk klaar.
135 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 preien
- 3 uien
- 1 pak witte bonen
- 1 hammetje of dikke rib
- 500 gram rundergehakt
- 3 runderbouillon tabletten
- 4 aardappels
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Witte bonen wassen en in een ketel ongeveer 12 uren laten weken. De bonen moeten net onder water staan. Doe 1 eetlepel zout erbij en laat 2 uur koken in het weekwater. Vul een ketel met 2 liter water, doe er het hammetje, de in ringen gesneden prei, klein gesneden ui, aardappelblokjes en de bouillontabletten bij. Laat de bouillon trekken tot het vlees gaar is. Breng op smaak met peper. Draai de gehaktballetjes, kook deze apart, haal ze uit de pan en voeg deze aan de bouillon toe.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door smeltpunt op 27 november 2017 om 14u47
Super recept. Ga ik ook eens proberen met gedroogde boerentenen want het herinnert mij enorm aan mijn kindertijd, één keer per jaar mag het eens iets anders zijn, niet?
Gepost door smeltpunt op 28 februari 2018 om 17u46
Inderdaad een voltreffer. Heb het ook eens uitgebreid met 2 blikken gepelde tomaten, 1 blik tomatenpuree en 2 teentjes look en 250 gr blokjes gerookt spek, krokant gebakken. Lang leve de winter
Hoeveel sterren geef jij dit recept?