hoofdgerecht
Sole meunière met aardappelen en een sausje van peterselie - Jeroen De Pauw
Geef score
Porties

- 4 zeetongen
- Solo Vloeibaar
- 1 bosje krulpeterselie
- 1 citroen
- 600 g vastkokende aardappelen
- 1 krop sla
- olijfolie
- wittewijnazijn
- peper en zout
- 8 kerstomaatjes
- Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water.
- Kruid en bak de zeetong in een vispan in flink wat Solo Vloeibaar. De vis is gaar wanneer het visvlees loskomt van de graat aan de kopkant.
- Haal de vis uit de pan en leg hem op een schaal.
- Zet de pan terug op het vuur en giet er nog wat Solo Vloeibaar bij.
- Voeg er een deel van de gehakte peterselie aan toe wanneer de Solo Vloeibaar goed heet is en pers er een citroen over. Kruid dit alles nog even met peper en zout.
- Giet de verkregen saus over de zeetong en serveer de aardappelen rond de zeetong.
- Was de sla en zwier droog. Kruid de sla af met peper, zout, olijfolie en azijn. Serveer het slaatje bij de zeetong, samen met enkele halve kerstomaatjes.
