use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vis- en witte bonensoep met tomaten en gefrituurde uienringen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vis- en witte bonensoep met tomaten en gefrituurde uienringen

Vis- en witte bonensoep met tomaten en gefrituurde uienringen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 3 middelgrote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 tomaten
  • 3 takjes verse peterselie
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • 750 ml visbouillon
  • 1 literblik witte bonen
  • 500 g gemengde diepvrieszeevruchten
  • 4 harde (volkoren) bolletjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de uien en de knoflook. Snipper 1 ui en hak de knoflook fijn. Snijd de rest van de uien in dunne ringen. Was de tomaten en snijd ze fijn. Hak de peterselie fijn.
  2. Laat een braadpan op hoog vuur heet worden. Spuit 1 eetlepel vloeibare margarine in de pan en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Bak 2 minuten. Roer de tomaten erdoor en naar smaak zwarte peper, 1 eetlepel paprikapoeder en een mespuntje cayennepeper. Bak 1 minuut. Voeg de visbouillon toe, breng aan de kook en kook de soep 10 minuten op middelhoog vuur.
  3. Laat in de tussentijd een pan op hoog vuur heet worden. Doe de overige 3 eetlepels vloeibare margarine in de pan en de uienringen. Bak de uien totdat ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Pureer de soep met een staafmixer of blender. Zet de pan terug op het vuur en voeg de bonen toe (inclusief het vocht uit het blik) en de gemengde zeevruchten (deze mogen nog bevroren zijn). Breng aan de kook en laat in een paar minuten goed warm worden.
  5. Verdeel de soep over 4 voorverwarmde kommen of diepe borden. Plaats de uienringen bovenop de soep en strooi de gehakte peterselie erover. Serveer met de broodjes apart erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.