Recept 45**** (5 stemmen)

Witloofreepjes met gegrilde zeewolffilet en tomatenfondue

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

vis

tijd
35 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel en ontpit de tomaten en snipper de sjalotten fijn .
  2. Verwarm de olijfolie, stoof de fijngehakte sjalotjes en voeg de tomaten, de rode wijnazijn , de tomatenpuree, 20 g suiker, peper en zout, laurier en tijm toe. Laat 20 minuten op zacht vuur .
  3. Verwijder de harde kern van het witloof en snijd in reepjes. Bak het in Solo aan op hevig vuur , kruid met peper , zout en citroen.
  4. Kruid de vis met met peper, zout en Provençaalse kruiden en grill in een hete grillpan. Laat eventueel in de oven verder garen.
  5. Klop eierdooier, water en citroensap op een zacht vuurtje op tot een mooie binding en werk de saus verder op met 100 g gesmolten Solo, cayennepeper, zout en fijngehakte kervel.
Tip

Schik het gestoofd witloof in het midden van de borden. Leg daarop de gegrilde zeewolffilet met errond 3 lepels tomatenfondue . Druppel wat saus tussenin en versier met een takje kervel.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Solo op 16 november 2011 om 15u30

Dank je wel voor de vraag, biekevg. Je kan best even ruiken aan de tomaten wanneer je ze koopt!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie