hoofdgerecht
Geroosterde tonijn met basilicumsaus en provencaalse groenten
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 400 g provencaalse groenten
- 600 g tonijn
- Solo Vloeibaar
- 3 takjes peterselie
- 2 eetlepels water
- 4 eetlepels light room
- zout
- 1 bosje basilicum
- 1 eetlepel citroensap
- 4 vellen brikdeeg
- peper
Voorbereiding
- Snij de tonijn in plakken van 1,5 cm dik.
- Leg deze op een bakplaat en bestrijk met Solo Vloeibaar. Kruid met peper en zout.
Bereiding
- Pureer de basilicumblaadjes, peterselie en het water in de keukenrobot en voeg de 2 eetlepels Solo toe.
- Zeef het mengsel en warm op met de light room en het citroensap. Houd de saus warm.
- Verwarm de groenten met een beetje Solo op
- Bestrijk de blaadjes brikdeeg met Solo. Maak een loempia van het deeg en de groenten en bak in de oven tot de loempia's goudbruin zijn.
- Laat de tonijn aan beide kanten roosteren onder de grill gedurende 6 minuten.
- Serveer de plakken tonijn met de loempia's.
