hoofdgerecht
Witloofreepjes met gegrilde zeewolffilet en tomatenfondue
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- Provençaalse kruiden
- Solo
- 20 g suiker
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 kg zeewolffilet
- 2 sjalotjes
- rode wijnazijn
- 1 blaadje laurier
- 1 kg tomaten
- Bertolli extra vergine
- tijm
- peper en zout
- 4 stronken witloof
- 1 citroen
- 1 eierdooier
- 20 g kervel
- cayennepeper
Voorbereiding
- Pel en ontpit de tomaten en snipper de sjalotten fijn .
Bereiding
- Verwarm de olijfolie, stoof de fijngehakte sjalotjes en voeg de tomaten, de rode wijnazijn , de tomatenpuree, 20 g suiker, peper en zout, laurier en tijm toe. Laat 20 minuten op zacht vuur .
- Verwijder de harde kern van het witloof en snijd in reepjes. Bak het in Solo aan op hevig vuur , kruid met peper , zout en citroen.
- Kruid de vis met met peper, zout en Provençaalse kruiden en grill in een hete grillpan. Laat eventueel in de oven verder garen.
- Klop eierdooier, water en citroensap op een zacht vuurtje op tot een mooie binding en werk de saus verder op met 100 g gesmolten Solo, cayennepeper, zout en fijngehakte kervel.
