Recept 45**** (21 stemmen)

Winterse kruiden ovenschotel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Ovenschotel recepten

tijd
60 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de geschilde rapen en aardappelen afzonderlijk gaar.
  2. Snij de paddestoelen in plakken, besprenkel ze met citroensap en stoof ze gaar.
  3. Snij de aardappelen en raapjes in plakken en schik ze samen met de paddestoelen in een vuurvaste schotel.
  4. Maak een saus van 2 eetlepels Solo, de bloem, 200ml water het 1/2 bouillonblokje en de halfvolle melk.
  5. Roer er verse kaas door.
  6. Kruid met peper, zout, muskaatnoot en giet over de groenten.
  7. Zet 15 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.
  8. Bestrooi met de gemalen kaas en verdeel er de in blokjes gesneden tomaten over .
  9. Laat de kaas in de oven smelten.
Tip

De rapen kan u vervangen door 800g prei .

Andere Solo-leden over dit recept (15)

Gepost door niknak op 21 september 2015 om 21u28

Moet stap 8 niet gewisseld worden met stap 7? Lijkt me wat moeilijk om de kaas en tomaten erop te doen als de schotel al in de oven staat. Ik heb dit gerecht ondanks de vorige opmerking wel klaargemaakt. Omdat ik niet genoeg kruidenkaas had heb ik een bolletje mozzarella gebruikt. Ook de geraspte kaas en tomaten heb ik achterwege gelaten. Wij hebben er worst bij gegeten. Het was een geslaagde maaltijd.

Gepost door Solo op 14 oktober 2015 om 09u37

Dag Niknak, dankjewel voor je berichtje. De kaas en tomaten moeten maar heel even in de oven op het einde zoals beschreven in de laatste stap.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie