use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Winterse kruiden ovenschotel

Deze winterse ovenschotel met kruidenkaas is lekker vullend en zit boordevol verschillende smaken. Comfortfood voor koude avonden!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Voorbereiding
     
     
    35 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Winterse kruiden ovenschotel
  • 4 rapen
  • 250 g paddestoelen
  • Solo
  • 25 g bloem
  • 0.5 blokje Knorr Finesse groentebouillon
  • 200 ml halfvolle melk
  • 100 g verse krudien kaas
  • 400 g aardappelen
  • 1 citroen
  • 100 g gemalen kaas
  • 2 tomaten
  1. Kook de geschilde rapen en aardappelen afzonderlijk gaar.
  2. Snij de paddestoelen in plakken, besprenkel ze met citroensap en stoof ze gaar.
  3. Snij de aardappelen en raapjes in plakken en schik ze samen met de paddestoelen in een vuurvaste schotel.
  4. Maak een saus van 2 eetlepels Solo, de bloem, 200ml water het 1/2 bouillonblokje en de halfvolle melk.
  5. Roer er verse kaas door.
  6. Kruid met peper, zout, muskaatnoot en giet over de groenten.
  7. Zet 15 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.
  8. Bestrooi met de gemalen kaas en verdeel er de in blokjes gesneden tomaten over .
  9. Laat de kaas in de oven smelten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.