hoofdgerecht
Winterse kruiden ovenschotel
Deze winterse ovenschotel met kruidenkaas is lekker vullend en zit boordevol verschillende smaken. Comfortfood voor koude avonden!
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 4 rapen
- 250 g paddestoelen
- Solo
- 25 g bloem
- 0.5 blokje Knorr Finesse groentebouillon
- 200 ml halfvolle melk
- 100 g verse krudien kaas
- 400 g aardappelen
- 1 citroen
- 100 g gemalen kaas
- 2 tomaten
- Kook de geschilde rapen en aardappelen afzonderlijk gaar.
- Snij de paddestoelen in plakken, besprenkel ze met citroensap en stoof ze gaar.
- Snij de aardappelen en raapjes in plakken en schik ze samen met de paddestoelen in een vuurvaste schotel.
- Maak een saus van 2 eetlepels Solo, de bloem, 200ml water het 1/2 bouillonblokje en de halfvolle melk.
- Roer er verse kaas door.
- Kruid met peper, zout, muskaatnoot en giet over de groenten.
- Zet 15 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.
- Bestrooi met de gemalen kaas en verdeel er de in blokjes gesneden tomaten over .
- Laat de kaas in de oven smelten.
