use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Courgette frittata met gebakken aardappelblokjes en salade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Fritata met aardappelblokjes en sla

Courgette frittata met gebakken aardappelblokjes en salade

Recept zelf fritata maken. Recept zelf gebakken aardappelblokjes maken en paprika salade met yoghurtdressing maken. Vegetarische Italiaanse recepten.

Heerlijke frittata met, in Becel Original vloeibaar gebakken, aardappelblokjes. De frittata lijkt op een combinatie van een omelet, pizza en pannenkoek. De frittata wordt geserveerd met een zelfgemaakt paprikasalade met een frisse yoghurtdressing.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 500 g nieuwe aardappels
  • 2.5 el Becel Original (vloeibaar) (25 g)
  • 200 g courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 20 g verse Italiaanse kruiden (of 1 el gedroogde)
  • 4 eieren
  • 2 tl paprikapoeder
  • 0.5 krop sla
  • 2 el yoghurtdressing (low fat)
  • extra nodig: laag bakblik of taartschaal ca. 15cm x 20cm, ingevet met Becel Bakken & Braden

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Was de aardappels en snijd ze in heel kleine stukjes. Verwarm de Becel Original in een grote koekenpan en bak de aardappel 15 minuten. Geregeld omscheppen. Snijd ondertussen de courgette en paprika in reepjes. Pel en snipper de ui. Voeg courgette, 3/4 van de paprika en 3/4 van de ui nadat de aardappelen 10 minuten zijn gebakken aan de pan toe en bak ze de laatste 5 minuten mee.
  2. Hak ondertussen de Italiaanse kruiden grof. Klop de eieren los met de paprikapoeder, vers gemalen peper naar smaak en de helft van de kruiden. Verdeel het aardappelmengsel en de losgeklopte eieren over het bakblik. Bak in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten tot de frittata lichtbruin en gestold is. Even laten staan.
  3. Was en droog de sla en meng in een grote schaal met Becel Dressing, de rest van de paprika, de rest van de ui en de rest van de kruiden. Snijd de frittata in stukken, leg ze op grote borden en serveer met de salade met yoghurt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.