lekker eten
Brood met vijgen en sinaasappel
Met dit brood met vijgen recept zet je een bijzonder lunchbroodje op tafel. Bestreken met Becel met walnootolie en belegd met friszoete vijg en veldsla verras je iedereen met een spannende boterham!
Zo’n broodje met vijgen en sinaasappel gaat er altijd in en met dit broodje met vijgen recept zet je in 10 minuten een lekkere boterham op tafel.
Geef score
Voorbereiding
Moeilijkheidlage moeilijkheid
Porties

- 6 gedroogde vijgen
- 1 schoongeboende sinaasappel
- 2 sneetjes volkorenbrood
- 30 g Becel met Walnootolie
- 2 plukken veldsla
- Snijd de vijgen in stukjes en verwijder eventueel de harde steeltjes. Rasp 2 theelepels van de sinaasappelschil. Pel de sinaasappel en snijd er 2 plakken vanaf (gebruik de rest voor iets anders).
- Bestrijk de boterhammen met Becel met walnootolie. Beleg met ze met de sinaasappelplakken, de vijgen en de veldsla. Strooi de sinaasappelrasp erover. Smakelijk!
