Recept 45**** (4 stemmen)

Wafels van zoete aardappel met avocado en ricotta

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gezond bakken

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Toon video's Verberg video's Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
  2. Doe de bloem, het bakpoeder, de eieren, de Solo vloeibaar en de melk in een mengkom. Mix het beslag glad met een handmixer. Laat het beslag 5 minuten rusten.
  3. Mix de gare zoete aardappelen tot een gladde puree. Voeg deze toe aan het beslag in de mengkom en mix alles tot een gladde massa.
  4. Verwarm het wafelijzer tot het toestel klaar is om de wafels te bakken. Bestrijk het wafelijzer met het beslag en bak de wafels goudbruin.
  5. Halveer de avocado. Haal de pit eruit en trek de schil eraf. Snijd de avocado in plakjes. Breng de ricotta op smaak met zout en peper. Serveer de wafels met ricotta, plakjes avocado en werk af met chilivlokken.
Tip

Bestrooi de wafels van zoete aardappel met avocado en ricotta ook eens met gesneden verse koriander in plaats van chilivlokken.

Ingrediëntenvoor 10 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door ElsMeeussen op 06 mei 2017 om 15u58

Heerlijk! Zowel zoet als hartig verwerkt!

Gepost door Solo op 09 mei 2017 om 13u26

Hoi ElsMeeussen, het doet ons een plezier dat je het zo lekker vond. Echt een top combinatie! :) Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie