use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Wafels van zoete aardappel met avocado en ricotta
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Wafel van zoete aardappel met avocado en ricotta

Wafels van zoete aardappel met avocado en ricotta

Deze overheerlijke wafels van zoete aardappel zien er fancy uit, maar zijn supergemakkelijk te maken. Volg gewoon de stapjes in de video en bak ze zonder moeite zelf.

Zoete aardappelwafels maken? Met dit wafels met zoete aardappel recept maak je de allerlekkerste wafels. In 30 minuten zet je deze bijzondere wafels op tafel. Heerlijke wafels van zoete aardappel met avocado en ricotta.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    30 min
  • Porties
     
    10 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 240 g (spelt) bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 2 eieren
  • 5 el Solo Vloeibaar
  • 350 ml melk
  • 3 zoete aardappelen
  • 250 g ricotta kaas
  • 2 rijpe avocado's
  • chilivlokken (optioneel)
  • extra nodig: handmixer, wafelijzer

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
  2. Doe de bloem, het bakpoeder, de eieren, de Solo vloeibaar en de melk in een mengkom. Mix het beslag glad met een handmixer. Laat het beslag 5 minuten rusten.
  3. Mix de gare zoete aardappelen tot een gladde puree. Voeg deze toe aan het beslag in de mengkom en mix alles tot een gladde massa.
  4. Verwarm het wafelijzer tot het toestel klaar is om de wafels te bakken. Bestrijk het wafelijzer met het beslag en bak de wafels goudbruin.
  5. Halveer de avocado. Haal de pit eruit en trek de schil eraf. Snijd de avocado in plakjes. Breng de ricotta op smaak met zout en peper. Serveer de wafels met ricotta, plakjes avocado en werk af met chilivlokken.
Bestrooi de wafels van zoete aardappel met avocado en ricotta ook eens met gesneden verse koriander in plaats van chilivlokken.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.