lekker eten
Wafels van zoete aardappel met avocado en ricotta
Zoete aardappelwafels maken? Met dit wafels met zoete aardappel recept maak je de allerlekkerste wafels. In 30 minuten zet je deze bijzondere wafels op tafel. Heerlijke wafels van zoete aardappel met avocado en ricotta.
Deze overheerlijke wafels van zoete aardappel zien er fancy uit, maar zijn supergemakkelijk te maken. Volg gewoon de stapjes in de video en bak ze zonder moeite zelf.
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 240 g (spelt) bloem
- 1 el bakpoeder
- 2 eieren
- 5 el Solo Vloeibaar
- 350 ml melk
- 3 zoete aardappelen
- 250 g ricotta kaas
- 2 rijpe avocado's
- chilivlokken (optioneel)
- extra nodig: handmixer, wafelijzer
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
- Doe de bloem, het bakpoeder, de eieren, de Solo vloeibaar en de melk in een mengkom. Mix het beslag glad met een handmixer. Laat het beslag 5 minuten rusten.
- Mix de gare zoete aardappelen tot een gladde puree. Voeg deze toe aan het beslag in de mengkom en mix alles tot een gladde massa.
- Verwarm het wafelijzer tot het toestel klaar is om de wafels te bakken. Bestrijk het wafelijzer met het beslag en bak de wafels goudbruin.
- Halveer de avocado. Haal de pit eruit en trek de schil eraf. Snijd de avocado in plakjes. Breng de ricotta op smaak met zout en peper. Serveer de wafels met ricotta, plakjes avocado en werk af met chilivlokken.
