Recept 35*** (2 stemmen)

Verse gnocchi met tomatensaus en basilicum

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

pasta

tijd
50 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in hun schil in ca. 20 minuten gaar. Schil ze warm en stamp ze fijn. Meng er de bloem en 1 theelepel zout door. Kneed tot een zacht deeg. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht met de hand uit tot lange dunne rollen van ca. 1 cm Ø. Snijd deze in stukjes van 1 - 2 cm. Leg ze naast elkaar op een bord met bloem, zodat ze niet aan elkaar plakken.
  2. Verhit – voor de saus – de vloeibare margarine in een diepe pan en bak de hele teentjes knoflook 2 minuten op een laag vuur. Voeg de gezeefde tomaten, 1/2 theelepel zout, wat (versgemalen) peper, de suiker en enkele basilicumblaadjes toe. Kook de saus 10 - 15 minuten op een matig vuur tot ze tot ongeveer de helft is ingekookt. Roer zo nu en dan. Verwijder de knoflook.
  3. Kook de gnocchi in ruim, zacht kokend gezouten water in enkele minuten gaar. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven. Giet ze voorzichtig af en meng ze met de saus. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes. Verdeel de gnocchi over 4 borden en strooi de blaadjes basilicum en de kaas erover.
Tip

Voor een lekker snelle variant op dit recept kun je Bertolli Pastasaus Pittig gebruiken.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Bobonneke op 30 maart 2016 om 17u07

aardappels op een bed van zout gaar laten bakken dan krijg je lekkere gnocchi zo doe ik dat en wens jullie groetjes vanuit italia

Gepost door Solo op 31 maart 2016 om 10u29

Dankjewel voor de tip Bobonneke :-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie