voorgerecht
Koude tomatensoep
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 30 g Solo
- 1 l ontvette kippenbouillon
- 1 kg goed rijpe tomaten
- 2 uien
- 3 teentjes look
- peper
- 1 potje yoghurt (natuur)
- zout
- 0.5 komkommer
- 1 geitenkaas
- Pel en snipper de look en de uien fijn en stoof ze in de Solo aan.
- Pel de tomaten en doe ze erbij .
- Giet er de bouillon bij en laat gaarkoken op een matig heet vuur.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Haal van het vuur, mix glad en laat afkoelen. Roer er de yoghurt door.
- de komkommer en snij deze in kleine blokjes.
- Verdeel het kaasje in even grote blokjes en meng beide.
- Schep de soep in kommetjes of borden en werk af met de komkommer en kaasblokjes.
