voorgerecht
Tomatenvelouté
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 2 wortelen
- 80 g Solo
- 1.5 l groentenbouillon
- 1 laurierblad
- zout
- 1 eierdooier
- 2 dl light room
- 1 ui
- 1 prei
- 1 aardappel
- 1 courgette
- 6 tomaten
- peper
- 2 eetlepels gehakte basilicum
- Pel en snipper de ui.
- Stoof in de Solo aan en voeg dan de andere in stukjes gesneden groenten er bij.
- Giet er de bouillon bij, voeg het laurierblad toe en laat op een zacht vuur garen.
- Verwijder het laurierblad en mix glad.
- Proef na op peper en zout.
- aat de soep goed warm worden en haal van het vuur af.
- Roer de eierdooier los met de light room en voeg bij de soep.
- Meng en werk af met de gehakte basilicum.
