Varkensschnitzels gepaneerd met knapperig korstje en aardappelsalade

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de broccoli schoon, verdeel in roosjes en snijd de stronk in dunne plakjes. Kook 5 minuten in kokend water met een snufje zout. Giet af, spoel na met koud stromend water en laat afkoelen.
  2. Schil de appels, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels daarna in kleine stukjes. Doe driekwart in een diepe pan. Voeg de honing toe en 100 ml koud water. Breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan, maar sluit de pan niet helemaal af. Roer zo nu en dan en kook de appels ongeveer 5 minuten totdat ze bijna zacht zijn. U kunt deze appelcompote warm of koud serveren.
  3. Doe in de tussentijd de sneetjes brood in de keukenmachine en maal tot grof broodkruim. Meng dit met 2 theelepels kerriepoeder en voeg zout en peper toe.
  4. Klop het ei met 2 eetlepels koud water. Doop de schnitzels eerst in het ei en daarna in het broodkruim. Zorg ervoor dat beide kanten goed gepaneerd zijn. Zet de schnitzels minimaal 5 minuten in de koelkast.
  5. Meng in een grote kom de mayonaise met de laatste eetlepel kerriepoeder en 3 eetlepels koud water. Roer de krielaardappeltjes, de rest van de appelstukjes en de broccoli erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Laat een pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst de Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist, de schnitzels toe en bak die ongeveer 3 minuten aan elke kant.
  7. Verdeel de aardappelsalade over 4 voorverwarmde borden en plaats de schnitzel erbovenop. Serveer de appelcompote apart erbij.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?