use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Varkensschnitzels gepaneerd met knapperig korstje en aardappelsalade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Varkensschnitzels gepaneerd met knapperig korstje en aardappelsalade

Varkensschnitzels gepaneerd met knapperig korstje en aardappelsalade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g broccoli
  • 4 kookappels
  • 0.5 el honing
  • 3 sneetjes oud volkorenbrood
  • 3 tl milde kerriepoeder
  • 1 ei
  • 4 dunne varkensschnitzels
  • 800 g koude krielaardappeltjes
  • 6 el mayonaise light
  • 4 el Solo Vloeibaar Light

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de broccoli schoon, verdeel in roosjes en snijd de stronk in dunne plakjes. Kook 5 minuten in kokend water met een snufje zout. Giet af, spoel na met koud stromend water en laat afkoelen.
  2. Schil de appels, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels daarna in kleine stukjes. Doe driekwart in een diepe pan. Voeg de honing toe en 100 ml koud water. Breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan, maar sluit de pan niet helemaal af. Roer zo nu en dan en kook de appels ongeveer 5 minuten totdat ze bijna zacht zijn. U kunt deze appelcompote warm of koud serveren.
  3. Doe in de tussentijd de sneetjes brood in de keukenmachine en maal tot grof broodkruim. Meng dit met 2 theelepels kerriepoeder en voeg zout en peper toe.
  4. Klop het ei met 2 eetlepels koud water. Doop de schnitzels eerst in het ei en daarna in het broodkruim. Zorg ervoor dat beide kanten goed gepaneerd zijn. Zet de schnitzels minimaal 5 minuten in de koelkast.
  5. Meng in een grote kom de mayonaise met de laatste eetlepel kerriepoeder en 3 eetlepels koud water. Roer de krielaardappeltjes, de rest van de appelstukjes en de broccoli erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Laat een pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst de Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist, de schnitzels toe en bak die ongeveer 3 minuten aan elke kant.
  7. Verdeel de aardappelsalade over 4 voorverwarmde borden en plaats de schnitzel erbovenop. Serveer de appelcompote apart erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.