Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Runderstoofschotel met laurier, bleekselderij, cocktailuitjes en krieltjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd35 min
  • Porties4 porties
hoofdgerecht
overig europees
groenten
vlees
recipe image Runderstoofschotel met laurier, bleekselderij, cocktailuitjes en krieltjes
  • 1 struik bleekselderij (ongeveer 600 g)
  • 500 g stooflappen
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • bouillonpoeder
  • 0.5 el milde kerriepoeder
  • 6 laurierblaadjes
  • 1 kleine pot (ongeveer 200 g) cocktailuitjes
  • 250 ml gemengd tropisch fruitsap of sinaasappelsap
  • 800 g krielaardappeltjes
  1. Haal de groene blaadjes van de bleekselderij en houd die apart. Maak de bleekselderij schoon en snijd in kleine stukjes. Snijd het rundvlees in blokjes van 2,5 cm.
  2. Laat een diepe zware braadpan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg de blokjes vlees toe. Bak 5 minuten. Voeg de bleekselderij toe en bak nog eens 3 minuten.
  3. Roer er een mespuntje bouillonpoeder, de kerriepoeder, de laurierblaadjes, de cocktailuitjes met het vocht uit de pot en het fruitsap door. Breng aan de kook, zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat 2 tot 2½ uur sudderen totdat het vlees zacht is.
  4. Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water en voeg ze toe aan de stoofschotel als het vlees 2 uur heeft gesudderd. Verwijder de laurierblaadjes.
  5. Schep de stoofschotel in 4 voorverwarmde diepe borden. Strooi de achtergehouden bleekselderijblaadjes over de stoofschotel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.