hoofdgerecht
Runderstoofschotel met laurier, bleekselderij, cocktailuitjes en krieltjes
Geef score
Kooktijd35 min
Porties

- 1 struik bleekselderij (ongeveer 600 g)
- 500 g stooflappen
- 4 el Solo Vloeibaar
- bouillonpoeder
- 0.5 el milde kerriepoeder
- 6 laurierblaadjes
- 1 kleine pot (ongeveer 200 g) cocktailuitjes
- 250 ml gemengd tropisch fruitsap of sinaasappelsap
- 800 g krielaardappeltjes
- Haal de groene blaadjes van de bleekselderij en houd die apart. Maak de bleekselderij schoon en snijd in kleine stukjes. Snijd het rundvlees in blokjes van 2,5 cm.
- Laat een diepe zware braadpan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg de blokjes vlees toe. Bak 5 minuten. Voeg de bleekselderij toe en bak nog eens 3 minuten.
- Roer er een mespuntje bouillonpoeder, de kerriepoeder, de laurierblaadjes, de cocktailuitjes met het vocht uit de pot en het fruitsap door. Breng aan de kook, zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat 2 tot 2½ uur sudderen totdat het vlees zacht is.
- Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water en voeg ze toe aan de stoofschotel als het vlees 2 uur heeft gesudderd. Verwijder de laurierblaadjes.
- Schep de stoofschotel in 4 voorverwarmde diepe borden. Strooi de achtergehouden bleekselderijblaadjes over de stoofschotel.
