use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Runderstoofschotel met laurier, bleekselderij, cocktailuitjes en krieltjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Runderstoofschotel met laurier, bleekselderij, cocktailuitjes en krieltjes

Runderstoofschotel met laurier, bleekselderij, cocktailuitjes en krieltjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 struik bleekselderij (ongeveer 600 g)
  • 500 g stooflappen
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • bouillonpoeder
  • 0.5 el milde kerriepoeder
  • 6 laurierblaadjes
  • 1 kleine pot (ongeveer 200 g) cocktailuitjes
  • 250 ml gemengd tropisch fruitsap of sinaasappelsap
  • 800 g krielaardappeltjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Haal de groene blaadjes van de bleekselderij en houd die apart. Maak de bleekselderij schoon en snijd in kleine stukjes. Snijd het rundvlees in blokjes van 2,5 cm.
  2. Laat een diepe zware braadpan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg de blokjes vlees toe. Bak 5 minuten. Voeg de bleekselderij toe en bak nog eens 3 minuten.
  3. Roer er een mespuntje bouillonpoeder, de kerriepoeder, de laurierblaadjes, de cocktailuitjes met het vocht uit de pot en het fruitsap door. Breng aan de kook, zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat 2 tot 2½ uur sudderen totdat het vlees zacht is.
  4. Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water en voeg ze toe aan de stoofschotel als het vlees 2 uur heeft gesudderd. Verwijder de laurierblaadjes.
  5. Schep de stoofschotel in 4 voorverwarmde diepe borden. Strooi de achtergehouden bleekselderijblaadjes over de stoofschotel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.