Vanille-griesmeelkoekjes

Gepost door Carte d'Or

1 (1)
90 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de siroop in een middelgrote steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat het gedurende 15 minuten sudderen. Laat afkoelen.
  2. Meng de Solo met de suiker en de eierdooier in een kom. Voeg het griesmeel toe en voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe. Nu kan je het deeg kneden met je handen. Je krijgt een heel zacht en licht gekleurd deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en laat gedurende 15 minuten rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 180ºC. Maak acht kleine deegballetjes en leg ze op een paar centimeter van elkaar op de bakplaat. Leg een amandel in het middel van elk deegballetje en zet de bakplaat gedurende 20 tot 25 minuten in de oven, of totdat de deegballetjes goudbruin zijn. Haal de bakplaat uit de oven.
  4. Giet de stroop over de nog warme griesmeelkoekjes. Herhaal dit proces enkele keren en laat de koekjes gedurende 10 tot 15 minuutjes weken in de siroop. Bedek de koekjes, nadat ze afgekoeld zijn, met plasticfolie en zet ze in de koelkast.
  5. Leg de griesmeelkoekjes in een mooi dessertglas.
  6. Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs uit en leg het bovenop de griesmeelkoekjes. Verbrokkel een tweede koekje en strooi het uit over het ijs. Dien onmiddellijk op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Loetje123 op 08 juni 2014 om 17u10

Dit doet me denken aan een -frisse-variant op baklava. Leuk!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?