use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vanille-griesmeelkoekjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vanille-griesmeelkoekjes

Vanille-griesmeelkoekjes

Gepost door Carte d'Or

Gepost door Carte d'Or

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (150 g/300 ml)
  • 60 g ongezouten Solo op kamertemperatuur
  • 90 g bloemsuiker
  • 1 eierdooier op kamertemperatuur
  • 25 g griesmeel
  • 175 g gezeefde bloem
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 10 gebleekte amandelen
  • Voor de stroop:
  • 200 g suiker
  • 200 ml water
  • 1 el citroensap

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng de ingrediënten voor de siroop in een middelgrote steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat het gedurende 15 minuten sudderen. Laat afkoelen.
  2. Meng de Solo met de suiker en de eierdooier in een kom. Voeg het griesmeel toe en voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe. Nu kan je het deeg kneden met je handen. Je krijgt een heel zacht en licht gekleurd deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en laat gedurende 15 minuten rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 180ºC. Maak acht kleine deegballetjes en leg ze op een paar centimeter van elkaar op de bakplaat. Leg een amandel in het middel van elk deegballetje en zet de bakplaat gedurende 20 tot 25 minuten in de oven, of totdat de deegballetjes goudbruin zijn. Haal de bakplaat uit de oven.
  4. Giet de stroop over de nog warme griesmeelkoekjes. Herhaal dit proces enkele keren en laat de koekjes gedurende 10 tot 15 minuutjes weken in de siroop. Bedek de koekjes, nadat ze afgekoeld zijn, met plasticfolie en zet ze in de koelkast.
  5. Leg de griesmeelkoekjes in een mooi dessertglas.
  6. Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs uit en leg het bovenop de griesmeelkoekjes. Verbrokkel een tweede koekje en strooi het uit over het ijs. Dien onmiddellijk op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.