Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de marinade:
- 1 fijngehakte wortel
- 1 gesnipperde ui
- 1 geschilde sinaasappel in stukjes
- 0.5 l rode wijn
- rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- 5 jeneverbessen
- Voor het gerecht:
- 20 witte peperbolletjes
- 2 aardappelen
- 4 tournedos van rund
-
- 120 g kalfszwezeriken
- 120 g dooierzwammen
Bereidingswijze
- Voorbereiding
- Maak de marinade door alle ingrediënten in een ovenschaal te doen. Leg de tournedos erin, dek af en laat 4 uur in de koelkast marineren.
- Bereiding
- Schil de aardappelen en snij ze met behulp van een mandoline in dunne plakjes. Frituur ze goudbruin op 180°C.
- Verhit 3 eetlepels Solo in een pan en bak de gemarineerde tournedos totdat ze de perfecte cuisson hebben. Blus op dat moment het vlees met de gezeefde marinade en laat inkoken.
- Kook de kalfszwezeriken 5 à 6 minuten in gezouten water.
- Verwijder eventueel de velletjes, en bak kort aan in een hete pan met 2 eetlepels Solo.
- Dresseer de tournedos met de zwezeriken en zwammen op het bord en serveer met de aardappelchips.
Tip
Je kan chips ook kant-en-klaar kopen. Of serveer met puree, idealiter met champignons of pompoen voor de kerstsfeer.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?