Tiramisu met vijgen en speculaas
Door twee ingrediënten toe te voegen krijgt een gewone tiramisu plots iets feestelijks. En toch: deze perfecte match van tiramisu met vijgen en speculaas fiks je met gemak in een halfuurtje.
25 min
Ingrediënten voor 6 personen
- 9 grote vijgen
- 300 g mascarpone
- 6 eieren
- 200 g suiker
- 25 speculaasjes
- 15 cl grappa
Bereidingswijze
- Was en droog de vijgen.
- Scheid het eiwit van de dooiers.
- Zet het eiwit op een koele plaats.
- Klop de eierdooiers met de suiker tot je een wit mengsel hebt. Voeg er dan de mascarpone aan toe. Klop dit tot een gladde room.
- Klop het eiwit tot een stevige sneeuw en voeg het voorzichtig bij de bereiding met mascarpone.
- Giet de grappa in een diep bord. Voeg er 5 cl water aan toe. Dompel er snel de speculaas in en versier er de bodem van zes hoge glazen mee.
- Snij de vijgen in de hoogte in vier repen. Zet ze recht in de glazen. Vul die dan met mascarponeroom.
- Dien koel op .
Tip
Eiwit kan je beter tot sneeuw kloppen als het goed koel is. Zet het dus best in de koelkast tot je het gebruikt.
Andere Solo-leden over dit recept (13)
Gepost door Solo op 11 oktober 2013 om 17u33
Heerlijk, en nog wel met verse vijgen ook! Wij zijn jaloers!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?