Tiramisu met vijgen en speculaas

34 (34)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Was en droog de vijgen.
  2. Scheid het eiwit van de dooiers.
  3. Zet het eiwit op een koele plaats.
  4. Klop de eierdooiers met de suiker tot je een wit mengsel hebt. Voeg er dan de mascarpone aan toe. Klop dit tot een gladde room.
  5. Klop het eiwit tot een stevige sneeuw en voeg het voorzichtig bij de bereiding met mascarpone.
  6. Giet de grappa in een diep bord. Voeg er 5 cl water aan toe. Dompel er snel de speculaas in en versier er de bodem van zes hoge glazen mee.
  7. Snij de vijgen in de hoogte in vier repen. Zet ze recht in de glazen. Vul die dan met mascarponeroom.
  8. Dien koel op .

Advertentie

Reacties (13)

Gepost door Solo op 11 oktober 2013 om 15u33

Heerlijk, en nog wel met verse vijgen ook! Wij zijn jaloers!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?