nagerecht
Tiramisu met vijgen en speculaas
Door twee ingrediënten toe te voegen krijgt een gewone tiramisu plots iets feestelijks. En toch: deze perfecte match van tiramisu met vijgen en speculaas fiks je met gemak in een halfuurtje.
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 9 grote vijgen
- 300 g mascarpone
- 6 eieren
- 200 g suiker
- 25 speculaasjes
- 15 cl grappa
- Was en droog de vijgen.
- Scheid het eiwit van de dooiers.
- Zet het eiwit op een koele plaats.
- Klop de eierdooiers met de suiker tot je een wit mengsel hebt. Voeg er dan de mascarpone aan toe. Klop dit tot een gladde room.
- Klop het eiwit tot een stevige sneeuw en voeg het voorzichtig bij de bereiding met mascarpone.
- Giet de grappa in een diep bord. Voeg er 5 cl water aan toe. Dompel er snel de speculaas in en versier er de bodem van zes hoge glazen mee.
- Snij de vijgen in de hoogte in vier repen. Zet ze recht in de glazen. Vul die dan met mascarponeroom.
- Dien koel op .
