use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Semifreddo met frambozen en gesuikerde noten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd5 min
  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Semifreddo met frambozen en gesuikerde noten
  • 4 dunne plakjes roombotercake
  • 2 el frambozenconfituur
  • 250 g fruitsalade *
  • 1 dl frambozensiroop
  • 0.25 l Fermette volle melkijs
  • 200 g frambozen (vers of diepvries)
  • 3 el kristalsuiker
  • 50 g ongezouten gemengde noten (bijv. cashew, macadamia en pecan)
Voorbereiding
  1. Besmeer 2 plakken cake met confituur. Leg de andere plakken cake erop en snijd elke 'cake-sandwich' in acht stukjes. Leg ze in een schaal. Verdeel de fruitsalade met vocht over de cake en schenk de siroop erover. Schep het ijs en de frambozen erdoor.
  2. Vul 4 hoge glazen met het semifreddomengsel en laat in de glazen in de diepvries in ca. 2 uur bevriezen. Laat de suiker in een pannetje met anti-aanbaklaag smelten en voeg de (hele) noten toe. Goed omscheppen en wachten tot de suiker licht bruin wordt. Laat uit de pan op een bord glijden, af laten koelen (eventueel bord eerst licht invetten met een beetje plantaardige olie).
Bereiding
  1. Breek de gesuikerde noten in stukken. Haal de semifreddo 5 minuten voor dat deze gegeten wordt uit de diepvries. Zet de glazen op borden en leg de gesuikerde noten erbij.
  2. * Fruitsalade kan kant en klaar worden gekocht of worden gemaakt van 2-4 verschillende vruchten van het seizoen bijv. druiven, appels, peren, kiwi, banaan, sinaasappel, enz.: maak ze schoon, snijd in kleine stukjes en meng met een paar druppels citroensap en een scheutje limonadesiroop of appelsap. In plaats van verse vruchtensalade kan een blikje vruchtencocktail worden gebruikt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.