Tiramisu met advocaat en speculaas

Blaas je gasten van hun sokken met een heerlijk origineel dessert: pimp je tiramisu met advocaat en speculaas. Wedden dat je daar applaus mee oogst?

Ingrediënten voor 8 personen

  • 400 g mascarpone
  • 5 eiwitten
  • 3 eierdooiers
  • 100 g fijne suiker
  • 50 g bruine suker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 à 4 zachte speculaaskoekjes
  • 12 harde speculaaskoekjes
  • 100 g amandelschilfers
  • 1 builtje groene thee in 1 dl water
  • 2 dl advocaat
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • 1 mespunt zout

Bereidingswijze

  1. Bak de amandelschilfers op een zacht vuurtje in een teflonpan zonder vetstof. Meng er de bruine suiker en kaneel door totdat er een glanzend geheel ontstaat. Laat dit mengsel afkoelen. Snijd de zachte speculaas in kleine stukjes. Laat de thee trekken en laat het afkoelen. Bedek de bodem van de dessertkommetjes met de harde speculaas. Dompel de zachte speculaas heel even in de thee en plaats deze telkens op de harde speculaaslaag. Klop het eigeel goed op, en voeg regelmatig en geleidelijk de fijne suiker toe. Klop er vervolgens de vanillesuiker, de mascarpone en de advocaat door. Klop de eiwitten met een mespuntje zout stijf en spatel deze voorzichtig onder het mengsel. Verdeel het mengsel over de glaasjes en zet het gedurende 8 uur in de koelkast. Verkruimel de gekarameliseerde amandelschilfers voor het opdienen over de glaasjes.

Tip

Graag extra crunch? Hak de speculoos grof, zo blijft hij langer krokant.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (18)

Gepost door katty1970 op 17 januari 2015 om 15u11

Kan je de speculoos ook dippen in koffie ipv thee?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?