Recept 55***** (4 stemmen)

Tarte Tatin

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Lekker gebak en desserts

tijd
120 min
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165°C.
  2. Kneed de bloem met de Maïzena Plus, een eierdooier, 125 g zachte margarine, water en zout tot een soepel deeg. Laat het een uur rusten op een tochtvrije plaats.
  3. Schil de appels en halveer ze. Verwijder de klokhuizen. Vet de taartvorm in en bestrooi met de helft van de poedersuiker. Leg de appelhelften met de bolle kant naar beneden op de bodem van de vorm en bestrooi ze met de rest van de poedersuiker. Verdeel 40 g in klontjes gesneden margarine over de appels.
  4. Rol het deeg uit tot een cirkel, iets groter dan de taartvorm. Leg de lap deeg op de appels en druk licht aan. Bak de taart 30 minuten in de oven, totdat het deeg mooi bruin is.
  5. Stort de Tarte Tatin voorzichtig op een schaal of bord. Verwarm de calvados of cognac en sprenkel over de appels.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Solo op 19 juni 2013 om 14u24

De dikte van het deeg kan je naar eigen smaak wat aanpassen, maar hou er rekening mee dat de baktijd in dat geval iets langer wordt. Om je appels een extra gekarameliseerde toets te geven zou je de partjes vooraf in een pan met wat boter en suiker kunnen bakken (voeg op tijd een scheutje water toe, om verbranding en bitterheid te voorkomen).

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie