use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Sjalotten tarte tatin
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Sjalotten tarte tatin

Sjalotten tarte tatin

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g sjalotten
  • 1.5 dl rode port
  • 1.5 dl rode wijn
  • 50 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 1 blaadje laurier
  • 5 sneetjes bladerdeeg
  • ronde ovenschaal (doorsnede ca. 20 centimeter), of 4 1-persoons ovenschaaltjes
  • deegroller

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel de sjalotten en halveer grote exemplaren. Breng de port met de wijn, suiker, kaneel, kruidnagel en laurier aan de kook. Voeg de sjalotten toe en laat het koken tot het vocht een siroopachtige dikte heeft.
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de sneetjes op elkaar en rol ze uit tot een lap die ca. 3 centimeter groter is dan de schaal. Schenk de siroop met de sjalotten in een ovenschaal en dek het af met het deeg.
  3. Laat de tarte tatin in 25 minuten gaar en goudbruin worden in de oven. Stort de taart wanneer hij nog warm is omgekeerd op een platte schaal en serveer direct.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.