Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
tussendoortje

Blauwe bessen muffins met citroen

Smakelijke muffins met blauwe bessen en citroen. Met dit recept heeft u tal van variatie mogelijkheden. Vervang de blauwe bessen ook eens door frambozen, bramen of stukjes peer of appel.

Smakelijke muffins met blauwe bessen en citroen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd30 min
  • Voorbereiding20 min
  • Moeilijkheidlage moeilijkheid
  • Porties12 porties
gemiddeld
oven
tussendoortje
Vegetarisch
recipe image Blauwe bessen muffins met citroen
  • 60 g Becel Bakken & Braden
  • 45 g suiker
  • 100 g tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 35 g hüttenkäse
  • 2 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 75 g blauwe bessen
  • extra nodig muffinvorm met 12 kleine holletjes bekleed met kleine stukjes bakpapier of met kleine papieren muffinvormpjes
  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Smelt de Becel Bakken & Braden, roer de margarine met de suiker in een ruime kom door elkaar en klop met een mixer met gardes totdat de suiker in opgelost. Zeef het meel boven de kom en voeg het ei, de hüttenkäse, de citroenrasp en het sap toe en mix alles in enkele minuten tot een dik beslag. Spatel de blauwe bessen erdoor.
  3. Vul elk holletje van de muffinvorm voor ¾ deel met het beslag. Bak de muffins in het midden van de voorverwarmde oven in 25-30 minuten lichtbruin en gaar. Serveer warm of afgekoeld.

TIP

Van deze hoeveelheid beslag kunt u ook 6-8 grote muffins bakken. De baktijd is dan wat langer.

Vervang de citroenzeste en het –sap eens door sinaasappelzeste en –sap. Ook met frambozen zijn deze muffins heel erg lekker. Het meel kan ook ongezeefd gebruikt worden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.