use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tajine van lamsschenkel met gedroogde pruimen, amandelen en sesamzaad
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tajine van lamsschenkel met gedroogde pruimen, amandelen en sesamzaad

Tajine van lamsschenkel met gedroogde pruimen, amandelen en sesamzaad

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur 30 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1.2 kg lamsschenkel
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel verse gember fijngehakt
  • witte peper
  • saffraan
  • 1 stokje kaneel
  • Bertolli extra vergine
  • 100 g gedroogd pruimen
  • 2 eetlepels amandelen gepeld en fijngehakt
  • klontje Solo
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel honing
  • snuifje kaneelpoeder
  • 1 eetlepel sesamzaad

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Stoof het vlees langzaam gaar, samen met de knoflook, de gember, de peper, de saffraan, het kaneelpijpje en de olijfolie.
  2. Doe intussen de gedroogde pruimen in een pan, samen met de amandelen, een scheutje olijfolie, de Solo, de suiker, de honing, het kaneelpoeder en het sesamzaad.
  3. Laat dit mengsel langzaam karameliseren.
  4. Schik het vlees in een tajine en verdeel er het pruimenmengsel over.
  5. Bestrooi met sesamzaad.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.