hoofdgerecht
Tajine van lamsschenkel met gedroogde pruimen, amandelen en sesamzaad
Geef score
Kooktijd30 min
Voorbereiding
Porties

- 1.2 kg lamsschenkel
- 5 teentjes knoflook
- 1 koffielepel verse gember fijngehakt
- witte peper
- saffraan
- 1 stokje kaneel
- Bertolli extra vergine
- 100 g gedroogd pruimen
- 2 eetlepels amandelen gepeld en fijngehakt
- klontje Solo
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel honing
- snuifje kaneelpoeder
- 1 eetlepel sesamzaad
- Stoof het vlees langzaam gaar, samen met de knoflook, de gember, de peper, de saffraan, het kaneelpijpje en de olijfolie.
- Doe intussen de gedroogde pruimen in een pan, samen met de amandelen, een scheutje olijfolie, de Solo, de suiker, de honing, het kaneelpoeder en het sesamzaad.
- Laat dit mengsel langzaam karameliseren.
- Schik het vlees in een tajine en verdeel er het pruimenmengsel over.
- Bestrooi met sesamzaad.
