barbecue
Rundsbrochette met couscoussalade
Rundsbrochette met couscoussalade
Een couscoussalade met sappige rundsbrochette: dat mag écht niet ontbreken op je barbecue. Al klaar in 20 minuutjes!
Geef score
Kooktijd20 min
Moeilijkheidlage moeilijkheid
Porties

- 4 stukken rundvlees (van elk circa 250 g)
- 4 rode paprika’s
- 4 gele paprika’s
- 4 uien
- 280 g couscous
- 4 tomaten
- 8 eetlepels verse basilicum
- 8 eetlepels verse koriander
- 8 eetlepels verse platte peterselie
- 8 eetlepels Solo Vloeibaar
- een scheutje olijfolie
- spiesjes
- Snij het rundvlees in grove stukken. Pel de uien en snij samen met de rode paprika’s in stukjes. Prik deze stukken afwisselend op spiesjes.
- Smeer de brochettes in met Solo Vloeibaar en grill ze in zo’n 10 minuten gaar op de barbecue.
- Snij ondertussen de gele paprika’s en tomaten in kleine blokjes. Hak de verse kruiden fijn.
- Doe de couscous in een kom en schenk er 200 ml kokend water over. Laat 5 minuten zwellen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de fijngesneden gele paprika en tomaten, kruiden en olijfolie toe.
- Laat de couscous goed afkoelen alvorens te serveren, want die moet goed koud zijn. Dresseer de brochettes op de couscous
