Ingrediënten voor 4 personen
- 1.2 kg lamsschenkel
- 5 teentjes knoflook
- 1 koffielepel verse gember fijngehakt
- witte peper
- saffraan
- 1 stokje kaneel
- Bertolli extra vergine
- 100 g gedroogd pruimen
- 2 eetlepels amandelen gepeld en fijngehakt
-
- 1 el eetlepsuiker
- 1 el eetlephoning
- snuifje kaneelpoeder
- 1 el eetlepsesamzaad
Bereidingswijze
- Stoof het vlees langzaam gaar, samen met de knoflook, de gember, de peper, de saffraan, het kaneelpijpje en de olijfolie.
- Doe intussen de gedroogde pruimen in een pan, samen met de amandelen, een scheutje olijfolie, de Solo, de suiker, de honing, het kaneelpoeder en het sesamzaad.
- Laat dit mengsel langzaam karameliseren.
- Schik het vlees in een tajine en verdeel er het pruimenmengsel over.
- Bestrooi met sesamzaad.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door pakita op 21 september 2008 om 21u24
gahet zo vlug mogelijk proberen en dank aan solo;be ik ben zeer blij dez site te mogen bezoeken en zo innorm veel recepten te kunnen uit proberen
Hoeveel sterren geef jij dit recept?