Recept 35*** (4 stemmen)

Soep met pannenkoekensliertjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Maaltijdsoep

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng de eieren met de melk en klop los. Voeg er de bloem bij en kruid met peper en zout. Zeef het beslag, zodat er geen klonters meer inzitten, en voeg er ten slotte een handje gehakte peterselie aan toe.
  2. Bak de pannenkoeken in een beetje Solo Vloeibaar en laat ze vervolgens afkoelen in de koelkast.
  3. Schil en was de groenten en snij ze in kleine blokjes. Stoof ze in 3 eetlepels Solo en bevochtig ze vervolgens met de kippenbouillon. Doe er ook een blaadje laurier bij, voeg de erwten toe en laat de soep een ½ uur koken. Kruid af met peper en zout.
  4. Ontvel de tomaten, ontpit ze, snij ze in blokjes en voeg ze toe aan de soep. Snij de afgekoelde pannenkoeken in fijne sliertjes en voeg die ook toe aan de soep. Werk af met enkele pluksels kervel.
Tip

Deze soep is een eigentijdse variant van de heerlijke Oostenrijkse Frittatensuppe! Wil je er nog een extraatje bij? Doe er ook wat stukjes gebakken kippenwit bij.

Of maak enkele ander geïnspireerde varianten, zoals een Oosterse soep met stukjes gember en sliertjes pannenkoek gekruid met koriander en currypoeder. Of wat dacht je van een Italiaanse variant met stukjes mozzarella, en met tomaat en verse basilicum in het pannenkoekenbeslag.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie