voorgerecht
Mosselsoepje met saffraan en broccoli
Origineel, dit mosselsoepje met saffraan. Een goede keuze als je op zoek bent naar een verrassende soep als voorgerecht.
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- klontje Solo
- 1 ui fijngesneden
- 1 stukje stoofselder gesneden
- 1 takje tijm
- 1 dl droge witte wijn
- 12 Zeeuwse mosselen jumbo
- 2 dl light room
- 1 mespuntje saffraan
- zout en peper
- 1 stronk broccoli
- Smelt de Solo en fruit de uien en de stoofselder zonder ze te laten kleuren.
- Voeg de tijm toe en blus met de wijn.
- Voeg de mosselen toe en bedek de pan met een deksel.
- Schud de mosselen geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
- Als de mosselen helemaal open zijn, zijn ze gaar.
- Neem de mosselen uit de pan, haal ze uit de schelp en hou 4 mosselschelpen apart.
- Giet het kookvocht door een zeef, voeg de room en de saffraan toe en breng op smaak met zout en peper.
- Snij de broccoli in kleine stukjes en kook ze in gezouten water. Spoel meteen met koud water om de mooie groene kleur te behouden.
- Verdeel de mosselen en broccoli in kleine kommetjes of kopjes en voeg het soepje toe.
- Zet een mosselschelp op de rand van het kommetje met een takje groen naar keuze.
