use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Mosselsoepje met saffraan en broccoli
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mosselsoepje met saffraan en broccoli

Mosselsoepje met saffraan en broccoli

Origineel, dit mosselsoepje met saffraan. Een goede keuze als je op zoek bent naar een verrassende soep als voorgerecht.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • klontje Solo
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 stukje stoofselder gesneden
  • 1 takje tijm
  • 1 dl droge witte wijn
  • 12 Zeeuwse mosselen jumbo
  • 2 dl light room
  • 1 mespuntje saffraan
  • zout en peper
  • 1 stronk broccoli

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Smelt de Solo en fruit de uien en de stoofselder zonder ze te laten kleuren.
  2. Voeg de tijm toe en blus met de wijn.
  3. Voeg de mosselen toe en bedek de pan met een deksel.
  4. Schud de mosselen geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
  5. Als de mosselen helemaal open zijn, zijn ze gaar.
  6. Neem de mosselen uit de pan, haal ze uit de schelp en hou 4 mosselschelpen apart.
  7. Giet het kookvocht door een zeef, voeg de room en de saffraan toe en breng op smaak met zout en peper.
  8. Snij de broccoli in kleine stukjes en kook ze in gezouten water. Spoel meteen met koud water om de mooie groene kleur te behouden.
  9. Verdeel de mosselen en broccoli in kleine kommetjes of kopjes en voeg het soepje toe.
  10. Zet een mosselschelp op de rand van het kommetje met een takje groen naar keuze.
Koop je voor je mosselsoepje met saffraan verse mosselen bij de visboer? Leg ze dan meteen in zout water in de koelkast. Zo blijven ze leven en ontdoen ze zich van zand en vuil.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.