use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Soep van witte kool en spekjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Soep van witte kool en spekjes

Soep van witte kool en spekjes

Verjaag de vrieskou met deze soep van witte kool met spekjes. Een stevige, doorgestoken soep boordevol smaak, met de extra crunch van gebakken spek. Oh oh, wat worden wij daar blij van...

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 0.5 witte kool
  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 2 l kippenbouillon
  • 4 sneden spek
  • scheutje light room

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de witte kool, de geschilde aardappelen en de ui in stukjes. Stoof ze in Solo.
  2. Bevochtig de gestoofde groenten met de kippenbouillon. Kruid met peper en zout, en laat een half uurtje doorkoken.
  3. Mix de soep met een staafmixer en zeef ze vervolgens. Werk af met een scheutje light room .
  4. Snij het spek in blokjes en bak ze krokant in een pan met een weinig Solo. Laat ze even uitlekken (ontvetten) op keukenpapier en serveer als garnituur in de soep.
Geef deze soep van witte kool ook eens een Italiaanse twist: vervang het spek door gebakken reepjes pancetta. Delizioso!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.