Snelle Calzone met gehakt

14 (14)
25 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Snijd de schoongemaakte champignons in schijfjes en de paprika in fijne blokjes. Hak de tijm en rozemarijn fijn.
  2. Verhit een eetlepel Solo margarine in een pan en bak er het gehakt “rul” in. Kruid met peper, zout en de tijm en rozemarijn.
  3. Pel en halveer de knoflook. Verhit een tweede pan met een eetlepel Solo margarine en stoof er de knoflook in aan. Voeg er de tomatenblokjes bij, samen met de suiker en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus even inkoken op zacht vuur en verwijder dan de knoflook.
  4. Rol het pizzadeeg uit en snijd inkepingen in de zijkanten. Verdeel het gebakken gehakt over de middenstrook van de pizza. Lepel de kruidige tomatensaus erover en verdeel er de uitgelekte mozzarellabolletjes, de paprika en de champignons over. Werk af met blaadjes verse oregano en ‘vlecht’ de pizza dicht.
  5. Bestrijk met een beetje gesmolten Solo margarine en bak de pizza calzone zo’n 20 min in de voorverwarmde oven.Neem uit de oven en serveer direct.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door dandir op 16 maart 2017 om 10u36

had nogal flink opgevuld....3 calzone voor 3 personen..... was suuuuuuperlekker maar veeeeeel te veel ! en mooi !!!!

Gepost door Solo op 17 maart 2017 om 11u09

Hey Dandir, als je de calzones helemaal opvult wordt het inderdaad een grote portie ;). Wel leuk om te horen dat het gesmaakt heeft en er mooi uitzag! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?