use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gehakt muffins met rode paprika en gedroogde tomaat
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gehakt muffins met rode paprika

Gehakt muffins met rode paprika en gedroogde tomaat

Gehaktmuffins met paprika? Ja, dat ménen we! Eens je dit simpele recept gemaakt en geproefd hebt, wordt het vast ook een van jouw favorieten. Check de video!

Gehakt muffins maken is met dit gehakt muffins recept heel eenvoudig. Met deze hartige muffins van Mediterraans gehakt zet je een heerlijk vleesgerecht op tafel.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    50 min
  • Porties
     
    6 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 600 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 60 g paneermeel
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g verse peterselie
  • 10 g verse tijm
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 gegrilde paprika in pot op olie
  • 50 g gedroogde tomaatjes op olie
  • 1 el Solo margarine
  • 1 zakje gemengde salade
  • 1 lente-ui
  • 0.5 el witte wijnazijn
  • 2.5 el olijfolie extra vergine
  • Extra nodig: muffinvorm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verhit de oven tot 190 °C. Pel de teentjes knoflook en snipper ze fijn. Snijd de gegrilde paprika en de zongedroogde tomaten in reepjes. Spoel de verse groene kruiden en snipper ze fijn.
  2. Doe het gehakt, het ei en het paneermeel in een grote kom en voeg de fijngesnipperde knoflook, de groene kruiden, de koriander, de komijn, de rode paprika, de zongedroogde tomaten en peper en zout naar smaak toe. Kneed tot alles goed gemengd is. Rol er balletjes van zo’n 6 cm doorsnede van.
  3. Bestrijk de muffinvormpjes met Solo margarine en vul ze met het gehakt. Bak de gehaktmuffins in ongeveer 30 minuten gaar in de hete oven. Maak de bosui schoon en snijd in ringetjes. Klop een dressing van de azijn, de olijfolie en peper en zout naar smaak. Meng de sla met de bosui en de dressing.
  4. Haal de gehakt muffins uit de oven en serveer ze warm met de frisse groene salade.
Ook zalig in deze gehaktmuffins: fijngehakte zwarte en groene olijven. Zó lekker!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.