Semifreddo met frambozen en gesuikerde noten

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Besmeer 2 plakken cake met confituur. Leg de andere plakken cake erop en snijd elke 'cake-sandwich' in acht stukjes. Leg ze in een schaal. Verdeel de fruitsalade met vocht over de cake en schenk de siroop erover. Schep het ijs en de frambozen erdoor.
  3. Vul 4 hoge glazen met het semifreddomengsel en laat in de glazen in de diepvries in ca. 2 uur bevriezen. Laat de suiker in een pannetje met anti-aanbaklaag smelten en voeg de (hele) noten toe. Goed omscheppen en wachten tot de suiker licht bruin wordt. Laat uit de pan op een bord glijden, af laten koelen (eventueel bord eerst licht invetten met een beetje plantaardige olie).
  4. Bereiding
  5. Breek de gesuikerde noten in stukken. Haal de semifreddo 5 minuten voor dat deze gegeten wordt uit de diepvries. Zet de glazen op borden en leg de gesuikerde noten erbij.
  6. * Fruitsalade kan kant en klaar worden gekocht of worden gemaakt van 2-4 verschillende vruchten van het seizoen bijv. druiven, appels, peren, kiwi, banaan, sinaasappel, enz.: maak ze schoon, snijd in kleine stukjes en meng met een paar druppels citroensap en een scheutje limonadesiroop of appelsap. In plaats van verse vruchtensalade kan een blikje vruchtencocktail worden gebruikt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?