Scampi diabolique met tagliatelle

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Sjalotten heel fijn versnipperen. De tomaten pellen en ontpitten. Vervolgens in brunoise van 0,5cm snijden.
  2. Verwijder het darmkanaal van de scampi's.
  3. Stoof de sjalot goudbruin aan en voeg de scampi's toe, laat ze 4 min garen.
  4. Giet een scheutje Pastis op de scampi's en flambeer onmiddellijk (niet onder een afzuigsysteem en liefst keukenhandschoenen dragen). Haal de scampi's uit de pan.
  5. Kook de tagliatelle samen met het PBB.
  6. Room in de pan voegen en deglaceren. Saffraan + peper en zout toevoegen, eventueel wat nootmuskaat.
  7. Tagliatelle toevoegen + laten garen. Saus laten opkoken tot de gewenste dikte. Als laatste de scampi's en de tomatenstukjes toevoegen.
  8. Tagliatelle afgieten en overgieten met koud water om het gaarproces te stoppen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?