Ingrediënten voor 4 personen
- 2 sjalotten
- 12 gepelde scampi's
- 500 ml room
- 2 tomaten
- half potje saffraan
- Peper, zout en nootmuskaat
- Richard of pastis
- 250 g tagliatelle
- 1 pastabouillonblokje
- Maizena express voor blonde sausen
Bereidingswijze
- Sjalotten heel fijn versnipperen. De tomaten pellen en ontpitten. Vervolgens in brunoise van 0,5cm snijden.
- Verwijder het darmkanaal van de scampi's.
- Stoof de sjalot goudbruin aan en voeg de scampi's toe, laat ze 4 min garen.
- Giet een scheutje Pastis op de scampi's en flambeer onmiddellijk (niet onder een afzuigsysteem en liefst keukenhandschoenen dragen). Haal de scampi's uit de pan.
- Kook de tagliatelle samen met het PBB.
- Room in de pan voegen en deglaceren. Saffraan + peper en zout toevoegen, eventueel wat nootmuskaat.
- Tagliatelle toevoegen + laten garen. Saus laten opkoken tot de gewenste dikte. Als laatste de scampi's en de tomatenstukjes toevoegen.
- Tagliatelle afgieten en overgieten met koud water om het gaarproces te stoppen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?