feestelijk
Scampi diabolique
Maak vanavond deze bijzondere scampi diabolique en verras iedereen aan tafel met een heerlijk gerecht. De chilivlokken geven de romige saus een pittig smaakje. Samen met Griekse orzo en kerstomaatjes maak je er een lekker maaltijd van.
Deze scampi diabolique worden geserveerd met een pittig-romige saus gemaakt van Solo Crèmefine Cuisine en orzo. Het resultaat? Griekse orzo op z'n best!
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 24 rauwe ongepelde scampi's (diepvries, ontdooid)
- 3 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 rode puntpaprika
- 150 g orzo pasta (Griekse pasta)
- 12 à 16 kerstomaatjes
- 1 el Solo margarine
- ½ tl chilivlokken of cayennepeper
- 1 tl tomatenpuree
- 1 flesje Solo Crèmefine Licht
- 8 verse korianderblaadjes (of bladpeterselie)
- 1 snufje gemalen komijn
- zeezout
- Verwijder het pantser van de scampi. Verwijder het darmkanaal en ‘vlinder’ de scampi (halveer ze bijna helemaal in de lengte en klap ze open).
- Pel en snipper de sjalotjes fijn. Pel en pers de knoflook. Maak de puntpaprika schoon en snijd hem in stukjes. Kook de orzo beetgaar in water met een snuifje zout en komijn.
- Verhit de Solo in een pan en fruit er de sjalot en de knoflook in aan. Doe er de paprikastukjes bij en stoof kort mee. Voeg de chilivlokken of cayennepeper toe. Doe de tomatenpuree en Solo Crèmefine Cuisine erbij en laat al roerend inkoken. Pluk de korianderblaadjes.
- Bak de scampi op hoog vuur en kruid met peper en zeezout. Draai het vuur uit en doe de scampi en kerstomaatjes bij de saus. Garneer met de koriander en serveer de orzo erbij.
