use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
lekker eten

Chili con carne met rijst

Chili con carne maken? Met dit chili con carne recept is dat echt een peulenschil. Chili con carne met rundvlees en zwarte bonen dat wordt de allerlekkerste chili ooit!

t Is fiësta aan tafel vandaag! Serveer chili con carne met rijst en frisse zure room: lekker spicy. In de video tonen we jou hoe je dit in een paar stapjes fikst.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Moeilijkheidlage moeilijkheid
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Chili con carne met rijst
  • 250 g rijst
  • 1 runderbouillontablet
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 250 g rundergehakt
  • 2 el milde chilipoeder
  • 400 g maïs in blik
  • 400 g zwarte bonen in blik
  • 800 g tomatenblokjes in blik
  • 1 avocado
  • 100 g zure room
  • 100 g geraspte cheddar
  1. Doe de rijst met 500 ml water en de helft van de bouillontablet in een pan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Doe de Solo Vloeibaar in een hete braadpan en bak het gehakt rul. Voeg daarna de chilikruiden toe en bak het gehakt tot de kruiden heerlijk ruiken (ongeveer een minuut).
  3. Giet de maïs en zwarte bonen af en spoel ze onder koud stromend water. Voeg de tomatenstukjes, de zwarte bonen, de maïs en een half bouillonblokje toe aan het gehakt. Laat alles minimaal 15 minuten op een laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Halveer intussen de avocado, wip de pit eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Serveer de chili con carne met rijst met de avocado, de zure room en de cheddar.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.