use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Scampi diabolique
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Scampi diabolique

Scampi diabolique

Superlekker en eenvoudig te maken zijn deze scampi diabolique. Grote garnalen in een romig-pittige saus geserveerd met zwarte wilde rijst.

Scampi diabolique is een heerlijk recept van grote garnalen met een lekkere romig-pittige saus. Je kunt met dit lekkere garnalen recept alle kanten op. Heerlijk als hoofdgerecht, serveer ze als voorgerecht of maak er een verrassend borrelhapje van.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    35 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 250 g wilde en bruine rijst
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl pittige paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 flesje Solo Crèmefine Licht
  • versgemalen peper
  • zout
  • 400 g gepelde grote garnalen
  • 1 el fijngeknipt bieslook

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout naar smaak.
  2. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Was en snijd de tomaatjes in vieren. Verhit 1½ eetlepel van de Solo Vloeibaar in een steelpan met dikke bodem en fruit de sjalot met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur.
  3. Voeg het kerrie-, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak kort mee. Blus af met de witte wijn en breng alles aan de kook. Schenk de Solo Crèmefine Cuisine erbij en voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe. Breng de saus al roerende aan de kook en houd hem warm.
  4. Verhit de rest van de Solo Vloeibaar in een koekenpan en bak de scampi al omscheppend tot ze roze zien en net gaar zijn. Bestrooi met versgemalen peper en schep ze op een schaal.
  5. Schenk de saus erover en verdeel de tomaatpartjes en de bieslook erover. Serveer met de wilde rijst. Lekker met geroerbakte spinazie (zie tip).
Geroerbakte spinazie Verhit 2½ eetlepel Solo Vloeibaar in een wok. Bak 1 gesnipperde ui al omscheppend 4 minuten. Voeg 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 in ringetjes gesneden rode peper en 800 g panklare spinazie toe en bak de spinazie totdat de groenten geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.