feestelijk
Scampi diabolique
Scampi diabolique is een heerlijk recept van grote garnalen met een lekkere romig-pittige saus. Je kunt met dit lekkere garnalen recept alle kanten op. Heerlijk als hoofdgerecht, serveer ze als voorgerecht of maak er een verrassend borrelhapje van.
Superlekker en eenvoudig te maken zijn deze scampi diabolique. Grote garnalen in een romig-pittige saus geserveerd met zwarte wilde rijst.
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 250 g wilde en bruine rijst
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 150 g cherrytomaatjes
- 4 el Solo Vloeibaar
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl pittige paprikapoeder
- 1 el tomatenpuree
- 100 ml droge witte wijn
- 1 flesje Solo Crèmefine Licht
- versgemalen peper
- zout
- 400 g gepelde grote garnalen
- 1 el fijngeknipt bieslook
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout naar smaak.
- Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Was en snijd de tomaatjes in vieren. Verhit 1½ eetlepel van de Solo Vloeibaar in een steelpan met dikke bodem en fruit de sjalot met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur.
- Voeg het kerrie-, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak kort mee. Blus af met de witte wijn en breng alles aan de kook. Schenk de Solo Crèmefine Cuisine erbij en voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe. Breng de saus al roerende aan de kook en houd hem warm.
- Verhit de rest van de Solo Vloeibaar in een koekenpan en bak de scampi al omscheppend tot ze roze zien en net gaar zijn. Bestrooi met versgemalen peper en schep ze op een schaal.
- Schenk de saus erover en verdeel de tomaatpartjes en de bieslook erover. Serveer met de wilde rijst. Lekker met geroerbakte spinazie (zie tip).
