Ingrediënten voor 4 personen
- 1 venkelknol
- 1 rode pompelmoes
- 1 rode ui
- 100 ml olijfolie
- 250 ml witte wijnazijn
- 2 el geroosterde, gepelde hazelnoten
Bereidingswijze
- Was de venkel, verwijder het hart en snijd in heel dunne reepjes.
- Schil de pompelmoes dik zodat alle witte vliesjes weg zijn en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Pel en snijd de ui in ragfijne reepjes en meng met de venkel en pompelmoes.
- Klop de olijfolie op met de wijnazijn en meng door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de venkel-pompelmoes salade over 4 borden, besprenkel met de dressing en garneer met geroosterde, gepelde hazelnoten.
Tip
Heerlijk bij een stukje vlees of bij pasta.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?