use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Salade van venkel en rode pompelmoes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Salade van venkel en rode pompelmoes

Salade van venkel en rode pompelmoes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 venkelknol
  • 1 rode pompelmoes
  • 1 rode ui
  • 100 ml olijfolie
  • 250 ml witte wijnazijn
  • 2 el geroosterde, gepelde hazelnoten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was de venkel, verwijder het hart en snijd in heel dunne reepjes.
  2. Schil de pompelmoes dik zodat alle witte vliesjes weg zijn en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Pel en snijd de ui in ragfijne reepjes en meng met de venkel en pompelmoes.
  4. Klop de olijfolie op met de wijnazijn en meng door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de venkel-pompelmoes salade over 4 borden, besprenkel met de dressing en garneer met geroosterde, gepelde hazelnoten.
Heerlijk bij een stukje vlees of bij pasta.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.