koken met kinderen
Salade met krielaardappeltjes en omeletreepjes
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 700 g voorgekookte krielaardappeltjes
- 600 g spitskool
- 1 bosje (20 g) peterselie en/of dille
- 4 eieren
- 4 el Solo Vloeibaar
- 8 el kleine uitjes (+ vocht)
- 6 el halfvolle mayonaise
- Kook de krielaardappeltjes 8 minuten in kokend water. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken.
- Snijd de spitskool in kleine stukjes. Hak de groene kruiden fijn.
- Klop de eieren in een kom los met 4 eetlepels van de groene kruiden en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
- Verhit een eetlepel Solo Vloeibaar in een kleine pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin van ¼ deel van het eimengsel een dunne kleine omelet. Leg op een bord. Bak op dezelfde manier nog 3 omeletjes.
- Giet de uitjes af. Bewaar 6 eetlepels van het vocht.
- Meng de rest van de groene kruiden met het opgevangen uitjesvocht, de mayonaise en 0.5 theelepel peper. Voeg de krielaardappeltjes, spitskool en de uitjes toe.
- Rol elk omeletje op en snijd in smalle reepjes.
- Verdeel de salade over 4 borden en leg de omeletreepjes erop.
