voorgerecht
Lauwe boontjessalade met noten en spekjes
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 450 gram prinsessenboontjes
- 100 gram hazelnoten, gehalveerd
- 1 el (hazel) notenolie
- 100 gram gerookte spekjes
- Voor de saus:
- 2 el olijfolie
- 2 el hazelnotenolie
- 2 el witte wijnazijn
- 1 teentje knoflook
- sap van 1 citroen
- 1 el fijngehakte koriander
- 1 el fijngehakte peterselieblaadjes
- 2 tl vloeibare honing
- 0.5 Spaans pepertje
- Haal de prinsessenboontjes af. Kook ze in een pan met weinig water en een beetje zout in ca. 8 minuten beetgaar. Spoel het af in een vergiet en laat het uitlekken.
- Klop de ingrediënten voor de saus door elkaar tot ze goed vermengd zijn. Rooster de hazelnoten enkele minuten in notenolie tot ze lichtjes bruinen. Bak ook de spekjes enkele minuten.
- Leg de nog lauwe boontjes op een platte schaal, giet de saus erover. Giet de noten met de olie en de spekjes over de boontjes.
