use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Quiche met prei en asperges
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Quiche met prei en asperges

Quiche met prei en asperges

Het ideale gerecht in de lente: een quiche met prei en asperges. Je gasten geloven nooit hoe snel je dit op tafel hebt gezet.!!

Wil je een quiche met prei en asperges maken? Met dit lekkere quiche met prei en asperge recept maak je de allerlekkerste hartige taart met asperges helemaal zelf. Hét quiche recept met asperges. Zo’n smakelijke quiche met asperges valt vast bij iedereen in de smaak!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 3 preien
  • 250 g niet te dikke witte asperges en groene asperges
  • 2 el Solo
  • 270 g bladerdeeg (rol, koelvers)
  • 6 eieren
  • 250 g ricotta kaas
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • extra nodig: lage vlaaivorm ø ± 22 cm, dunschiller
Voor het slaatje:
  • 500 g asperges (witte en groene)
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g feta
  • 0.5 citroen, uitgeperst
  • 1 el olijfolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwijder het donkergroene deel van de prei. Was de preien onder koud stromend water. Snijd het wit van de prei in dunne reepjes. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Was de groene asperges en breek het stugge onderste stukje (2-3 cm) eraf. Je kan het stukje er ook afsnijden. Schil de witte asperges met een dunschiller. Houd elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en schil de schil er in fijne slierten af. Kook witte asperges enkele minuten garen in kokend water. Zo ben je zeker dat de asperges beetgaar zijn.
  3. Doe de Solo Bakken en Braden in een hete pan. Laat de prei ongeveer 4 minuten stoven in de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg het bladerdeeg in de quichevorm. Snijd het overhangende deeg bij de randen af. Breek de eieren in een grote kom en kluts met een garde. Voeg daarna de ricotta toe en klop het mengsel los. Er mogen nog stukjes ricotta te zien zijn, dat is lekker!
  5. Verdeel de gestoofde prei op het bladerdeeg en giet het eimengsel over de prei. Kruid af met peper en zout. Verdeel de kaas erover en schik de asperges erop. Bak de quiche in ± 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin en de quiche gaar is.
  6. Voor het slaatje: was de asperges en breek het stugge onderste stukje (2-3 cm) eraf. Je kan het stukje er ook afsnijden.Schil de asperges met een dunschiller. Houd elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en schil de schil er in fijne slierten van af. Snijd de asperges vervolgens met de dunschiller in de lengte in dunne lange repen
  7. Rooster de pijnboompitten in een hete pan zonder vetstof. Laat de pijnboompitten afkoelen. Snijd de feta in blokjes. Meng de aspergerepen met de pijnboompitten, de olijfolie en het sap van de citroen. Verdeel de blokjes feta over de salade.
  8. Serveer het slaatje met de quiche met prei en asperges.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.