lekker eten
Tarte Tatin met coeur de boeuf-tomaat
Lekker hartige Tarte Tatin recept met coeur de boeuf tomaten. Met dit hartige taart recept zet je een smakelijke en bijzondere Tarte Tatin op tafel. Maak deze Tarte Tatin met tomaat als hoofdgerecht, voor de lunch of serveer de taart tijdens een zomerse picknick. Een heerlijke hartige taart voor het hele gezin.
Mmm… tarte tatin met coeur de boeuf: zo heb je je tarte tatin vast nog nooit gegeten! Voor alles een eerste keer, toch? Je zal allesbehalve teleurgesteld zijn!
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 1 pak bladerdeeg
- 2 rode coeur de boeuf tomaten
- 2 groene coeur de boeuf tomaten
- 1.5 el balsamicoazijn
- 1.5 el honing
- 3 takjes verse oregano
- grof zeezout
- versgemalen peper
- 1 klontje Solo Bakken en Braden
Voor de siroop:
- 4 el balsamicoazijn
- 2 el bruine suiker
- Verwarm de oven voor op 180-200 °C.
- Maak de Tarte Tatin: Vet de taartbodem in met een klontje Solo. Snijd de coeur de boeuf-tomaten in dikke plakken en leg ze in een dubbele laag in de vorm, telkens met de mooiste kant naar beneden. Besprenkel met balsamicoazijn en honing en verdeel er oregano over. Werk af met grof zout en peper. Prik met je vork gaatjes in het bladerdeeg, leg het over de tomaten en rol de randjes op. Zet 20-25 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi krokant is gebakken. Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen.
- Maak de siroop: Laat de balsamicoazijn met de bruine suiker karamelliseren.
- Keer de taart om op een bord en werk af met de balsamicosiroop, verse oregano en grof zeezout.
