use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tarte Tatin met coeur de boeuf-tomaat
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tarte Tatin met coeur de boeuf-tomaat

Tarte Tatin met coeur de boeuf-tomaat

Mmm… tarte tatin met coeur de boeuf: zo heb je je tarte tatin vast nog nooit gegeten! Voor alles een eerste keer, toch? Je zal allesbehalve teleurgesteld zijn!

Lekker hartige Tarte Tatin recept met coeur de boeuf tomaten. Met dit hartige taart recept zet je een smakelijke en bijzondere Tarte Tatin op tafel. Maak deze Tarte Tatin met tomaat als hoofdgerecht, voor de lunch of serveer de taart tijdens een zomerse picknick. Een heerlijke hartige taart voor het hele gezin.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 pak bladerdeeg
  • 2 rode coeur de boeuf tomaten
  • 2 groene coeur de boeuf tomaten
  • 1.5 el balsamicoazijn
  • 1.5 el honing
  • 3 takjes verse oregano
  • grof zeezout
  • versgemalen peper
  • 1 klontje Solo Bakken en Braden
Voor de siroop:
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 el bruine suiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180-200 °C.
  2. Maak de Tarte Tatin: Vet de taartbodem in met een klontje Solo. Snijd de coeur de boeuf-tomaten in dikke plakken en leg ze in een dubbele laag in de vorm, telkens met de mooiste kant naar beneden. Besprenkel met balsamicoazijn en honing en verdeel er oregano over. Werk af met grof zout en peper. Prik met je vork gaatjes in het bladerdeeg, leg het over de tomaten en rol de randjes op. Zet 20-25 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi krokant is gebakken. Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen.
  3. Maak de siroop: Laat de balsamicoazijn met de bruine suiker karamelliseren.
  4. Keer de taart om op een bord en werk af met de balsamicosiroop, verse oregano en grof zeezout.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.