Pastinaaksoep met gebakken boschampignons

Met deze pastinaaksoep met gebakken boschampignons zet je een feestelijk voorgerecht op tafel. Gemaakt van groenten met heel veel smaak als prei, pastinaak en ui en gegarneerd met gebakken gemengde champignons past deze heerlijke soep heel goed in een uitgebreid kerstdiner!

5 (5)
40 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui, snijd het wit van de prei in ringen. Verwarm de Solo in een grote pan en fruit de groenten. Blus met de bouillon.
  2. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg ze bij de soep en kook gaar in ┬▒ 20 minuten. Pureer de soep met de mixer. Roer er de room door en breng op smaak met zout en peper.
  3. Wentel de schoongemaakte champignons even door wat bloem. Bak ze krokant in Solo en kruid met peper en zout.
  4. Serveer de soep in kommetjes. Lepel er wat champignons op en strooi er de gehakte peterselie over. Lekker met stokbrood of croutons (zie tip).

Tip

Voor een kerstgarnituur: steek sterretjes en kerstboompjes uit toastbrood. Bak langs beide kanten in wat Solo, en je hebt lekkere kerstcroutons!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door hermansmaria op 11 december 2017 om 11u26

heel feestelijke soep

Gepost door Solo op 14 december 2017 om 15u05

Inderdaad, Maria. Ga je het uitproberen met de feesten? Groetjes, het Solo-team.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?