Pastinaaksoep met gebakken boschampignons

Wil je iets maken met vergeten groenten? Dan is deze pastinaaksoep een heerlijke keuze. Een feestelijk recept dat altijd in de smaak valt.

6 (6)
40 min

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui, snijd het wit van de prei in ringen. Verwarm de Solo in een grote pan en fruit de groenten. Blus met de bouillon.
  2. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg ze bij de soep en kook gaar in ± 20 minuten. Pureer de soep met de mixer. Roer er de room door en breng op smaak met zout en peper.
  3. Wentel de schoongemaakte champignons even door wat bloem. Bak ze krokant in Solo en kruid met peper en zout.
  4. Serveer de soep in kommetjes. Lepel er wat champignons op en strooi er de gehakte peterselie over. Lekker met stokbrood of croutons (zie tip).

Tip

Voor een kerstgarnituur: steek sterretjes en kerstboompjes uit toastbrood. Bak langs beide kanten in wat Solo, en je hebt lekkere kerstcroutons!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door CONFIMIX op 13 januari 2020 om 16u50

ORIGINEEL

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?