use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pastinaaksoep met gebakken boschampignons
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pastinaaksoep met gebakken boschampignons

Pastinaaksoep met gebakken boschampignons

Wil je iets maken met vergeten groenten? Dan is deze pastinaaksoep een heerlijke keuze. Een feestelijk recept dat altijd in de smaak valt.

Met deze pastinaaksoep met gebakken boschampignons zet je een feestelijk voorgerecht op tafel. Gemaakt van groenten met heel veel smaak als prei, pastinaak en ui en gegarneerd met gebakken gemengde champignons past deze heerlijke soep heel goed in een uitgebreid kerstdiner!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    35 min
  • Porties
     
    6 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 500 g pastinaak
  • 2 kruimige aardappelen
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 400 g champignons (gemengd)
  • 30 g Solo margarine voor Bakken en braden
  • 2 l verse groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • ½ bosje peterselie, gehakt
  • versgemalen peper
  • 2 el bloem
  • Extra nodig: staafmixer

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui, snijd het wit van de prei in ringen. Verwarm de Solo in een grote pan en fruit de groenten. Blus met de bouillon.
  2. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg ze bij de soep en kook gaar in ± 20 minuten. Pureer de soep met de mixer. Roer er de room door en breng op smaak met zout en peper.
  3. Wentel de schoongemaakte champignons even door wat bloem. Bak ze krokant in Solo en kruid met peper en zout.
  4. Serveer de soep in kommetjes. Lepel er wat champignons op en strooi er de gehakte peterselie over. Lekker met stokbrood of croutons (zie tip).
Voor een kerstgarnituur: steek sterretjes en kerstboompjes uit toastbrood. Bak langs beide kanten in wat Solo, en je hebt lekkere kerstcroutons!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.